Cookie Consent by Free Privacy Policy website Ministerstvo vnitra České republiky informuje: Prevence proti vloupání se rozhodně vyplatí. | Holice | město neznámé energie
Úvod > Infocentrum > Aktuality > 2022 > Ministerstvo vnitra České republiky informuje: Prevence proti vloupání se rozhodně vyplatí.

Ministerstvo vnitra České republiky informuje: Prevence proti vloupání se rozhodně vyplatí.

25. 7. 2022 |

Sdílet Facebook Twitter

Podle dlouhodobých statistických výstupů se pachatelé dostávají do obydlí nejčastěji překonáním vstupních dveří, přes balkon nebo okny, která nechávají lidé v době své nepřítomnosti často nezabezpečená.

K nezvané návštěvě mnohdy napomáhá právě ponechání otevřené okenní ventilace či mikro ventilace. Vloupání se do obydlí a jeho vykradení přes mikro ventilaci může pachateli trvat kolem jedné minuty. 

Základem efektivního zabezpečení obydlí je proto zamykání a zavírání oken. A to i ve chvílích, kdy si člověk odejde z domova jen na moment pro něco do obchodu, nebo jde vynést odpadky. Je proto vhodné si návyk zamykání osvojit a zautomatizovat, protože samotné překonání obyčejných nezamčených dveří trvá do 5 sekund, u bezpečnostních nezamčených dveří trvá zloději otevření pouhých 15 sekund“, apeluje na důležitost základního zabezpečení zamykáním plk. Mgr. Zuzana Pidrmanová, vedoucí oddělení prevence Policejního prezidia ČR.

 

Více informací k zabezpečení svých objektů jsou pro všechny zájemce dostupné v mobilní aplikaci „Zabezpečte se“ nebo na webových stránkách http://www.stopvloupani.cz.

Zobrazit obrázek: Dovolená
Večer